ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προτείνουμε όσα χαλιά έχουν αραιή ύφανση να μην τινάζονται.
* Ένα εβδομαδιαίο σκούπισμα είναι αρκετό για τη σωστή συντήρηση των χαλιών σας.
* Όσο πιο πυκνό είναι το χαλί σας τόσο λιγότερο σκούπισμα χρειάζεται.
* Σχετικές έρευνες αναφέρουν πως τα χαλιά απορροφούν τον ήχο, τους κραδασμούς αλλά και όλους τους αλλεργιογόνους ρύπους που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται στις ίνες τους αποτελώντας εστία παθογένειας.

Πως επιλέγουμε το σωστό χαλί για εμάς;

Θα πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε σε κάθε δωμάτιο. Σε χώρο που έχει “μεγάλη επισκεψιμότητα” το πιο σωστό είναι να διαλέξουμε ένα χαλί που να ενδείκνυται το πλύσιμό του. Να απολυμένεται με το πλύσιμο και να ζωντανεύουν τα χρώματά του. Για πιο σωστή επιλογή χρώματος χαλιού, βγάζετε φωτογραφία τον χώρο αλλά και τα έπιπλα που θα τον διαμορφώσουν.

Πως γίνεται ο καθαρισμός των χαλιών;

Αρχικά, ρίχνουμε άφθονο νερό και ειδικά καθαριστικά, με σκοπό να απομακρυνθούν τα μικρόβια και οι σκόνες που έχουν συσσωρευτεί. Στη συνέχεια, γίνεται η φυγοκέντρηση, μία διαδικασία απαραίτητη ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία χωρίς το χαλί να επιβαρυνθεί από εξαντλητικές μεθόδους στεγνώματος. Τέλος, γίνεται το στέγνωμα σε ήπιες συνθήκες καθώς είναι σημαντικό να λαμβάνει χώρα μακριά από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.

Βιολογικός καθαρισμός χαλιών. Τι διαφορά έχει;

Στο βιολογικό καθαρισμό χαλιών χρησιμοποιούνται οικολογικά, υποαλλεργικά απορρυπαντικά. Αυτά έχουν τα εξής θετικά : 

  • Είναι φιλικά προς τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα
  • Προστατεύουν το περιβάλλον
  • Δεν αφήνουν κανένα υπόλειμμα χημικών ουσιών
Πως γίνεται η φύλαξη;

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό τα χαλιά να αποθηκεύονται σε ειδικά σχεδιασμένες σακούλες. Οι χώροι είναι καθαροί και χωρίς υγρασία. Τοποθετούνται σε ράφια ανάλογα με το μέγεθός τους καθώς δεν θέλουμε να τσακίζουν. Τέλος, τα χαλιά είναι ετοιμοπαράδοτα όπως το ορίζει ο κάθε πελάτης.

Λεκές από κόκκινο κρασί (αναλόγως το χαλί)

Όταν χυθεί κόκκινο κρασί σαν άμεση επέμβαση χρησιμοποιούμε λευκό κρασί για να μην εξαπλωθεί ο λεκές. Κατόπιν πιέζουμε με μια λευκή πετσέτα για να απορροφηθούν τα υγρά. 

ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

  • Περίοδος φύλαξης των χαλιών θεωρείται μέχρι την 20η Δεκέμβρη του κάθε έτους.
  • Τα χαλιά που ξεχνιούνται φυλάσσονται για 2 χρόνια. Μετά την παρέλευση 2 ετών η επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη και υποχρέωση να τα επιστρέψει. Δωρίζονται σε κοινωφελή ιδρύματα / παιδικούς σταθμούς του δήμου / μοναστήρια. 
  • Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε αν χαθεί το δελτίο παραλαβής.
  • Όποιος προσκομίσει το δελτίο παραλαβής παραλαμβάνει αμέσως τα τεμάχια που αναγράφονται. 

Για την παραλαβή/παράδοση των χαλιών σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επτά (7) ημέρες νωρίτερα.